МЛАДИ СДС ОБИЉЕЖИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СДС ОБИЉЕЖИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ


Актив младих СДС Бијељина обиљежио је 12. август, Међународни дан младих и тим поводом су суграђанима дијелили летке са текстом о значају овог догађаја. Такође су провели анонимну анкету, током које су грађани Бијељине имали прилику да искажу своје мишљење каква су права младих у данашње вријеме. Активиста младих СДС Раде Лукић је нагласио да је сврха Међународног дана  младих да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика и студената.

-Проблеми младих су проблеми не само њих већ и проблеми цијелог државног система. Ово је уједно дан кад се славе постигнућа младих у свијету, те се охрабрује њихово учешће у друштву – „На младима свијет остаје“, рекао је Лукић. Он је истакао да се “Међународни дан младих прво обазире на успјехе младих, а онда и на њихове проблеме, и начин како се може унаприједити положај младих у некој држави”.

-За разлику од држава ЕУ, наша омладина има доста мање простора да искаже пуни потенцијал. Држава није дала довољно простора да би млади исказали све што желе и могу да би унаприједили себе. Не можемо за то наћи главног кривца, али мислим да се сви нивои власти нису довољно усредсредили и дали значај младима мислећи да млади не утичу толико државу, а млади су уствари стуб једне државе“, закључио је Лукић.