УГЉЕВИК: Фудбалски ветерани београдског “Партизана” гостовали у Доњој Трнови :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: Фудбалски ветерани београдског “Партизана” гостовали у Доњој Трнови


Ветерани Фудбалског клуба "Партизан" из Београда синоћ су у Доњој Трнови код Угљевика одиграли утакмицу са истоименим клубом из овог подмајевичког мјеста.

Предсједник "Партизана" из Доње Трнове Јовица Ђурђевић, који је иницијатор овог ревијалног меча, рекао је да је иницијатива за вечерашње дружење заједнички потекла са пријатељима из београдског "Партизана".



"Наш први тим се такмичи у Трећој лиги Републике Српске, група Исток, и у наредном периоду ћемо градити нови стадион који ће испуњавати услове за већи ранг такмичења", рекао је новинарима Ђурђевић и захвалио руководству општине Угљевик за подршку.

Предсједник ветерана београдског "Партизана" Горан Каденић рекао је да се увијек радују када долазе у Републику Српску, те да су често гости са лијеве обале ријеке Дрине.

"`Партизан` из Београда је основан 1945. године, а овај `Партизан` из Доње Трнове 1946. године и то је разлог да се код правих људи дође и да се дружимо", рекао је Каденић.



Утакмици је присуствовао начелник Угљевика Василије Перић који је изразио задовољство што су вечерас у Доњој Трнови гости из београдског "Партизана" и истакао да је српски народ са ових простора загледан у матицу Србију.

"Доња Трнова је препознатљива по слободарској традицији, али и по свом фудбалском клубу који је један од најбољих спортских колектива на простору општине Угљевик", рекао је Перић који је гостима из Београда уручио пригодан поклон са сувениром општине Угљевик.

Ветеране "Партизана" предводио је Небојша Вучићевић Ушке прослављени фудбалер, који је имао значајну фудбалску каријеру.

Иако је резултат оваквих мечева увијек у другом плану на крају се завршило побједом "Партизана" из Београда са 3:0.

За Семберија инфо - Младен Василић