Бореновић у Бијељини: Зауставити даље политичке турбуленције :: Semberija INFO ::

 

Бореновић у Бијељини: Зауставити даље политичке турбуленције


Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, присуствовао је данас обиљежавању Светог Пантелејмона, крсне славе Града Бијељина. 

„Градоначелнику, одборницима и свим грађанима Бијељине упућујем искрене честитке поводом славе Града. Бијељина је данас модеран град, центар регије и један од најзначајнијих стубова Републике Српске, у којем живе, раде и стварају бројни привредници, честити домаћини и вриједан народ“, истакао је Бореновић. 



Он додаје да је Бијељина једна од ријетких средина у региону која је одољела бројним економским, демографским, а посебно политичким изазовима: 

„Поред веома сложених односа са актуелном републичком влашћу, неравноправног третмана у расподјели јавних буџетских средстава, политичког конвертитства, Бијељинци су показали да се могу изборити са свим актуелним проблемима и градити снажну европску локалну заједницу“, рекао је Бореновић. 

Говорећи о актуелном политичком стању у БиХ, Бореновић је истакао да је, након неразумног и непотребног наметања Инцковог закона, потребно доносити разумне одлуке, инсистирати на  унитрашњем договору, како би се превазишло стање након наметања те катастрофалне одлуке која иде у прилог само радикализацији односа и ретроградним политичким снагама, што свакако није пут напретка: 

„Једини начин да се превазиђе штетно Инцково наметање закона је што прије постићи унутрашњи договор око овог питања и компромис сва три народа, поштујући уставом предвиђене парламентарне процедуре како би се зауставиле даље политичке турбуленције и даље компликовање ионако замршених односа“, истакао је Бореновић.


Информативна служба ПДП-а