Прослављен Свети Пантелејмон – слава града Бијељина Бијељина је град отвореног срца :: Semberija INFO ::

 

Прослављен Свети Пантелејмон – слава града Бијељина Бијељина је град отвореног срца


Литијом кроз град, након литургије у цркви Светог Георгија и ломљењем славског колача испред зграде Градске управе, прослављен је Свети Пантелејмон – слава града Бијељина.



Његово преосвештенство епископ зворничко  тузлански Фотије, честитајући славу Светог Пантелејмона грађанима Бијељине, зажелио је да Бијељина иде путем напретка, разумијевања, мира и заједништва.



“Уз хришћанско трпљење, треба да уважавамо и разумијемо једни друге, да пронађемо мудрост у ономе што други људи говоре. Тренутна ситуација нас позива на мудрост и на заједништво,  да будемо јединствени, да овај град одише тим духом јединства и заједништва. Изабрани представници треба да воде народ путем светосавским, путем спасења. Захвалио бих овом приликом свима онима који помажу наше светиње, јер светиње нас чувају на свим просторима гдје живе православни Срби”, поручио је владика Фотије.



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић захвалио се бројним гостима који су присуствовали обиљежавању градске славе - Светог Пантелејмона.

“Захвалио бих се овом приликом градовима побратимима, свима онима који су дошли да увеличају нашу славу. Бијељина, као град отвореног срца, раширених руку и ове године је дочекала више од тридесет делегација. Градови побратими с радошћу шаљу своје представнике код нас, али се и ми радо одазивамо на њихове позиве. Захвалио бих се и представницима власти са свих нивоа. Склапамо и нова пријатељства, ускоро са општином Жалец у Словенији, а ту су и наша браћа из Србије, наш кум славе из Куманова у Македонији. Спремни смо на нове изазове, на склапање нових пријатељстава. Са свим нашим грађанима Бијељину желимо учинити љепшом и просперитетнијом, да нам што више становника остане овдје, јер је ово борба за сваког човјека, да остане на овим просторима. Честитке упућујем свим нашим грађанима поводом Градске славе и да се у здрављу дружимо још пуно година. Живи и здрави били,” поручио је градоначелник Петровић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић