УГЉЕВИК : СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА БОГУТОВОГ СЕЛА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК : СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА БОГУТОВОГ СЕЛА


У Богутовом Селу код Угљевика мјештани, саборци, сродници, представници Борачке организације и локалне власти присуствовали су парастосу за 42 погинула житеља тог мјеста, под Мајевицом, у редовима Војске Републике Српске, у минулом одбрамбено-отаџбинском рату.

Представник Борачке организације Угљевик Александар Обрадовић рекао је да је мјесна заједница Богутово Село дала највише жртава у протеклом рату када је ријеч о општини Угљевик.



Потпредсједник Скупштине општине Угљевик Драган Ђокић навео је да је ова локална заједница урадила доста када је ријеч о подршци борачкој популацији.

“Стамбено су збринуте све породице из ове популације, обезбјеђују се сва социјална давања која су потребна за демобилисане борце”, рекао је Ђокић.

Он је најавио да ће општина Угљевик наставити даљу подршку овој популацији те изразио наду да ће ресорно министарство заједно са Владом Републике Српске више поклонити пажње овој популацији.

Одборник у Скупштини општине Угљевик Радивоје Спасојевић, који је мјештанин Богутовог Села, рекао је да се никада неће заборавити жртва бораца који су животе положили да би српски народ живио у слободи.

“Јунацима вјечно хвала”, поручио је Спасојевић.