ЗАПОСЛЕНИ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ДАРУЈУ КРВ :: Semberija INFO ::

 

ЗАПОСЛЕНИ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ДАРУЈУ КРВ


Поводом Пантелинских дана, традиционално се организује и републичка акција добровољног давања крви, а овогодишњу акцију су употпунили и запослени у Градској управи на челу са градоначелником Љубишом Петровићем,који је и иначе добровољни давалац крви, још од средњошколских дана.

-Даривање крви је изузетан чин јер на тај начин спашавамо људски живот. Хвала свима који дарују ову драгоцјену течност, хвала ДДДК Бијељина што активно раде и организују акције и Градска управа ће их увијек подржават, а захвалност и Служби за трансфузијску медиоцину на одлично и професионално организован рад. Посебну захвалност изражавам нашим гостима који су поводом славе Града дошли да дарују крв“, рекао је Петровић и позвао суграђане да се придруже акцији и дарују крв. Начелница Службе за трансфузијску медицину, примаријус др Снежана Гегић се захвалила свим добровољним даваоцима крви, а посебну захвалност је упутила свим добровољним даваоцима крви који поводом славе Града, долазе из Србије, Црне Горе и других градова Републике Српске како би даровали крв.


-Захваљујући добровољним даваоцима ове драгоцјене течности, наша служба годинама уназад има залихе крви свих крвних група и већ традиционално помажемо свим градовима у РС, а нарочито Бања Луци гдје је и Клинички центар. Служба за трансфузијску медицину одлично је опремљена, како технички тако и кадровски, а око 60 одсто компонената крви дамо другим градовима, гдје је то потребно. Изузетну захвалност због ове чињенице упућујемо свим добровољним даваоцима крви на овом племенитом чину“, рекла је примаријус др Гегић.

Семберија инфо