Дан отворених врата за матуранте источне РС :: Semberija INFO ::

 

Дан отворених врата за матуранте источне РС


Педагошки, Правни и Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву организовали су данас заједнички ,,Дан отворених врата'', у оквиру којег су будућим студентима са простора источне Републике Српске приказали могућности које им ови факултети нуде када је ријеч о стицању образовања и каснијем запослењу.
 
Декан Педагошког факултета Далибор Стевић изјавио је да ће матурантима бити предочени сви студијски програми, како би се лакше одлучили за будуће занимање.
 
,,Државни факултети, према мом мишљењу, и даље пружају више од приватних факултета који су преплавили нашу, и земље у региону. Чињеница је да се све мање дјеце уписује у средње школе, али мислим да ће овогодишњи број студената бити задовољавајући'', рекао је Стевић новинарима.
 
Декан Правног факултета Горан Марковић истакао је да је правни студиј још увијек један од најатрактивнијих јер пружа могућност обављања више до 200 послова у струци, док је виши асистент на Пољопривредном факултету Стефан Стјепановић нагласио да овај факултет пружа студентима бављење  темама које постају све занимљивије у јавности – климатске промјене, органска производња, генетски модификована храна.
 
Најбољи студент четврте године Правног факултета Брано Хаџи Стевић додао је да је предност свих факултета Универзитета у Источном Сарајеву то што пружају студирање по приступачним износима школарина.
 
,,Ако сте на буџету плаћате 80 КМ за једну годину, а ако нисте, 440 КМ. Оба случаја су заиста повољна. Када је ријеч о пруженом знању, мислим да ћете на Правном факултету научити све оно што се учи и на факултетима у региону, ако сте стварно заинтересовани за одређену област. Истакао бих и одлазак у иностранство на праксу, гдје ми се пружила прилика да боравим у Италији'', каже Стевић.