ДОБРОТВОР ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ ПОСЈЕТИО БОЛНИЦУ :: Semberija INFO ::

 

ДОБРОТВОР ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ ПОСЈЕТИО БОЛНИЦУ


Директор ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ проф. др Златко Максимовић, уручио је захвалницу хуманисти и добротвору Мићи Вукићу из швајцарског града Тићина поводом организовања више хуманитарних акција за помоћ бијељинској болници у најтежем периоду пандемије.  У оквиру посјете нашој здравственој установи Мићо Вукић је са директором и сарадницима обишао ковид болницу у којој више од мјесец дана нема болесника, као И нову болницу и поликлинику.

„Помоћ бијељинској болници смо организовали преко „Хуманитарне групе за помоћ села Баре„ и црквене општине из Тићина у Швајцарској. Помоћ приликом допремања опреме пружила је и Добротворна организација “Тројеручица” из Бијељине. Организовали смо низ хуманитарних акција за опремање болница у Републици Српској и Србији.



Болници у Бијељини донирали смо око 60 модерних болничких крвета и мониторе за Јединицу интензивне његе. До краја ове године биће реализована још једна хуманитарна акција за бијељинску болницу“, рекао је Вукић. Он је рекао да га посебно радује што је сву донирану опрему затекао у функцији и веома добром стању.

Директор Болнице „Свети Врачеви“ проф. др Златко Максимовић се у име запослених и корисника услуга Болнице захвалио господину Мићи Вукићу за помоћ и рекао да ће се сарадња са Удружењима из дијаспоре наставити И у наредном периоду на обострано задовољство.

„Ми смо данас указали поштовање добротвору Мићи Вукићу који је организовао низ хуманитарних акција за нашу установу и надам се да ћемо се поново видјети у бољим и срећнијим временима за све нас“, рекао је проф. Максимовић.

Директор Болнице проф. Максимовић поклонио је Вукићу књиге „Наша борба са ковидом“ И Менаџмент у здравству“, чији је аутор.