КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА У БИЈЕЉИНИ – ДЈЕЦА НАМ СЕ РАЂАЛА :: Semberija INFO ::

 

КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА У БИЈЕЉИНИ – ДЈЕЦА НАМ СЕ РАЂАЛА


 

 
У оквиру Пантелинских дана 2021, Градска управа града Бијељина данас је у Градском парку организовала „Конференцију беба“. Била је то прилика да се из Бијељине у свијет пошаље слика о најљепшој конференцији. Циљ организовања „Конференције беба“ огледа се у скретању пажње на положај родитељства и права дјетета у Бијељини и  Републици Српској.
 

-У оквиру мјера пронаталитетне политике Градска управа је формирала експертски тим стручњака који ће анализирати тренутно стање и предложити конкретне мјере са циљем стварања квалитетних мјера подршке наталитету у Бијељини. Овај приједлог ће бити формиран најдаље до 31. октобра ове године како бисмо имали довољно времена да у градском буџету за 2022. годину предвидимо средства за нове мјере подршке младим родитељима. Ове године смо за ту сврху издвојили стотину хиљада конвертибилних марака из којих се финансира једнократна помоћ за свако новорођено дјете, суфинансира боравак дјеце у приватним предшколским установама и  финансира поступак вантјелесне оплодње. Од сљедеће године очекујемо да ћемо уз побројане имати још неколико садржајних мјера пронаталитетне политике у нашем граду“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.
 
 
 
На „Конференцији беба“ је присуствовао и Дејан Стевић са супругом и кћеркицом. Обзиром да је беба рођена прије два мјесеца млади брачни пар се навикао на нови режим у породици.
-Ово је наше прво дијете. Није нам тешко, занимљиво је бити родитељ. Мало је у почетку било необично али смо се супруга и ја брзо организовали тако да нам је сада јако лијепо“, са осмјехом каже Дејан.
 

Семберија инфо