НОВА ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА НА ПОЛИТИЧКОЈ ПОЗОРНИЦИ РС :: Semberija INFO ::

 

НОВА ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА НА ПОЛИТИЧКОЈ ПОЗОРНИЦИ РС


Како је најављено из ове нове странке, 23. јула је у Основном суду у Бијељини завршена регистрација нове политичке партије - Републичке странке Српске.
 
Предсједник странке је Младен Петровић, који је за ,,Семберске новине’’ потврдио да је основни задатак ширење странке и оснивање одбора широм Републике Српске.

-Ми имамо квалитетан програм са конкретним приједлозима за поправљање стања у друштву – у области економије, пољопривреде, за бољи положај младих... Не желимо да ,,наша прича’’ буде заснована на обећањима, ми нудимо конкретна рјешења и наш циљ је да привучемо оне, политичке неопредијељене и младе образоване људи. Такви су већ у великом броју препознали наше намјере и придружили нам се’’, рекао је Младен Петровић и нагласио да је њихова намјера да поправе стање у Бијељини, а и Републици Српској.


Идеја о оснивању партије, према тврдњама Петровића, ,,стара је око двије године’’, али је сада реализована.
-На овој узбуркалој политичкој сцени, ми нудимо ,,чисту причу’’ и нову енергију. У овом политичком миљеу, ми ћемо се залагати за боље кадровање, за адекватна мјеста младих и талентованих људи. У нашим редовима већ имамо младе, талентоване и доказане људе, те старије и политички искусне. Озбиљан је број и оних који до сада нису били политички ангажовани и који желе добро и Бијељини и Српској. Један од иницијатора за оснивање партије је Славен Ристић, озбиљан и доказан пословни човјек, а који до сада није био политички активан’’, прецизира Петровић и каже да су сви који имају добре намјере, како за своју средину у којој живе, тако и за Републику Српску, добро дошли у Републичку странку Српске.

Послове портпарола странке обављаће Аљоша Љубојевић, а за потребне информације можете да се обратите на број телефона 066/282-082 или на и-мејл адресу: рссрпске@гмаил.цом.
 
Републичка странка Српске оштро је осудили одлуку одлазећег високог представника Валентина Инцка да неметне закон о „кажњавању негирања геноцида“ и сматра да је овакав потез дубоко непромишљен, политички исцениран и противан људском разуму.

-Наметнути српском народу, који је у Одбрамбено-отаџбинском рату претрпио огромна страдања, да не смије рећи да у Сребреници није почињен геноцид, одраз је антицивилизацијског понашања међународног фактора и показатељ да ни након 25 година од ратних сукоба стране силе и бошњачка политичка елита не одустају од идеје да потчине и униште РС. Сматрам да ће ова и сличне одлуке само учврстити јединство Срба у ставу да све жртве треба поштовати, али да никада нећемо дозволити подметање лажне кривице и тешких ријечи као што је геноцид’’, изјавио је Младен Петровић.
 
-Републичка странка Српске и њени чланови подржали су петицију против Инцкове одлуке и мислим да смо, не само из Бијељине, него из цијеле Републике, послали јасну поруку - Срби никада неће дозволити да им други исписују историју, а камоли да им забрањују да се изјашњавају о догађајима у којима су сами учествовали’’, закључио је Петровић.

Semberija info