ПОТПИСАН УГОВОР ЗА УРЕЂЕЊЕ ДВОРИШТА И ИГРАЛИШТА КОД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ЛОПАРАМА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА УРЕЂЕЊЕ ДВОРИШТА И ИГРАЛИШТА КОД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ЛОПАРАМА


Уговор санације школског  дворишта игралишта Основне школе „Свети Сава“ у Лопарама потписали су Радо Савић, начелник општине Лопаре и Цвјетко Митровић,  у име извођача радова, предузећа „Интеграл МЦГ“ из Лопара.

Начелник општине Лопаре  изразио је здовољство Уговором.

„Након скоро четрдесет пет година од првобитне  изградње изводе се ови радови који су били пријеко потребни и захвалан сам УСАИД-у и ЦРС-у који су обезбиједили око 80% средстава“, рекао Савић.

Он је рекао да је општина Лопаре, која ће обезбиједити преостали дио средстава из буџета, имала среће да је прошла на конкурсу и похвалио руководство ОШ „Свети Сава“ Лопаре, које је максимално сарађивало на пројекту.

„Надам се да ће извођач завршити  радове до поласка ученика на наставу и мислим да има довољно лијепог времена да се то постигне, како би ученици у новој школској години имали ново игралиште и простор испред школе“, закључио је Савић.

„Захваљујем се начелнику и свим његовим људима, који су радили на овом пројекту и што су нам помогли да се пројекат обезбиједи“,  истакао је Драган Лукић, директор Основне школе „Свети Сава“ Лопаре.

Он је изразио захвалност и Цвјетку Митровићу, као извођачу радова, уз наду да ће он и његово предузеће извести радове на најбољи могући начин.

Средства за овај пројекат су обезбијеђена од стране УСАИД-а око 80%, а разлику средстава финансира општина Лопаре.

Вриједност радова у почетној фази је око 82.000 КМ.

Ова санација се извршава кроз пројекат ПРО-Будућност, који се дуги низ година имплементира у Лопарама и још 74 локалне заједнице у БиХ.

То је УСАИД-ов пројекат изградње мира и повјерења међу грађанима свих етничких и вјерских група, а проводи га хуманитарна организација ЦРС.