УСКОРО „ЉЕТНЕ ВЕЧЕРИ ЈАЊА 2021“ :: Semberija INFO ::

 

УСКОРО „ЉЕТНЕ ВЕЧЕРИ ЈАЊА 2021“


Од трећег до деветог августа 2021. године у Јањи ће се одржати традиционална културна манифестација „Љетне вечери Јања 2021“. Прије 17 година група ентузијаста из Бијељина и Јање је направила прве кораке у организацији ове манифестације који, са изузетком претходне пандемијом погођене године трају до данас. На 16. по реду Љетним вечерима биће заступљени различити програми, од наступа фолклорних група, промоција књига и гастрономске културе као и предавања посвећена чувању и унапређењу здравља.

Организациони одбор се потрудио да, путем предавања младог доктора Елдина Градашчевића јавности приближи прву помоћ код срчаног застоја а исту вечер, петог аугуста одржаће се и промоција књиге др Зијаха Рифатбеговића „Донор и мултивисцерална експлантација органа“.

У суботу, седмог августа организоваће се промоција књиге „Босански висови“ аутора Асима Османбашића, неуморног трагаоца за богатим детаљима босанског културног живота. Исте вечери планирана је и промоција књижевног стваралаштва Шиме Ешића, дјечијег пјесника, приповједача и драмског писца.

Осми август је Дан Мјесне заједнице Јања и тај дан ће се на обали ријеке Дрине обиљежити пригодним културно-умјетничким програмом.