ПЕРИЋ: УЛАГАЊЕ У ИНФРАСТРУКТУРУ 4,8 МИЛИОНА КМ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: УЛАГАЊЕ У ИНФРАСТРУКТУРУ 4,8 МИЛИОНА КМ


Начелник општине Угљевик Василије Перић најавио је на данашњој сједници Скупштине општине да ће у наредне двије године у инфраструктуру локалне заједнице бити уложено 4,8 милиона марака.

Перић је навео да ће се градити путеви, јавна расвјета и други инфраструктурни објекти значајни за побољшање квалитета живота грађана.

"Наставићемо и са програмом подстицаја привреди и пољопривреди, помоћи породици и социјално угроженим становницима", рекао је Перић.

Одборници Скупштине општине Угљевик усвојили су информацију о стању у привреди за прошлу годину у којој је наведено да локална заједница има 3.751 запосленог и да је њихова просјечна плата након опорезивања 1.226 КМ.
Прихваћен је извјештај о реализацији програма Скупштине за прво полугодиште ове године, а предсједник Скупштине Ђоко Симић изразио је задовољство што су одборници власти и опозиције били сагласни о тачкама дневног реда које су важне за локалну заједницу.

На данашњем редовном засједању усвојене су измјене програма расподјеле средстава непрофитним организацијама, план рада зимске службе, информације о стању права корисника борачко-инвалидске и цивилне заштите, као и информација о стању безбједности на подручју Полицијске станице Угљевик.