ОД СУТРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗАЧА „ДВОТОЧКАША“ :: Semberija INFO ::

 

ОД СУТРА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗАЧА „ДВОТОЧКАША“


На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина од сутра 29. до 31. јула 2021. године вршиће се појачана контрола саобраћаја која ће бити усмјерена на контролу возача под дејством алкохола, опијата или психоативних супстанци и контролу  возача „двоточкаша“.
 
У првој половини  текуће године на подручју Полицијске управе Бијељина евидентирано је 566 саобраћајних незгода незгоде, у којима су 194 лица настрадала, од чега су четири лица изгубила живот. На путевима који су у надлежности  Полицијске управе Бијељина живот је изгубио један мотоциклиста, десет возача „двоточкаша“ су задобили теже,  док је њих 19 задобило лакше тјелесне повреде.
 
-Издвојили би, да су за шест мјесеци полицијски службеници на подручју наше Управе из саобраћаја искључили 972 возача, од чега је због управљања возилом под дејством алкохола 770 возача, док је 59 возача искључено из саобраћаја због вожње под утицајем опојних дрога или психативних лијекова  итд.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све  возаче да, приликом учествовања у саобраћају, поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито она која се односе на ограничења брзине кретања возила, те да не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола'', наводе из полиције.