ИНЦКОВА ОДЛУКА ПРОТИВНА ЉУДСКОМ РАЗУМУ :: Semberija INFO ::

 

ИНЦКОВА ОДЛУКА ПРОТИВНА ЉУДСКОМ РАЗУМУ


Републичка странка Српске /РСС/ оштро осуђује одлуку одлазећег високог представника Валентина Инцка да неметне закон о „кажњавању негирања геноцида“ и сматра да је овакав потез дубоко непромишљен, политички исцениран и противан људском разуму.
 
- Наметнути српском народу, који је у Одбрамбено-отаџбинском рату претрпио огромна страдања, да не смије рећи да у Сребреници није почињен геноцид, одраз је антицивилизацијског понашања међународног фактора и показатељ да ни након 25 година од ратних сукоба стране силе и бошњачка политичка елита не одустају од идеје да потчине и униште Републику Српску. Сматрам да ће ова и сличне одлуке само учврстити јединство Срба у ставу да све жртве треба поштовати, али да никада нећемо дозволити подметање лажне кривице и тешких ријечи као што је геноцид - изјавио је предсједник РСС-а Младен Петровић.

 
Реагујући на Инцкову одлуку да наметне допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“, Петровић је нагласио да је српски народ већ навикао на стварање напетости од стране високог представника, те да потез који је учинио док одлази из БиХ само говори о његовом кукавичлуку и подлости.
 
- Републичка странка Српске и њени чланови подржали су петицију против Инцкове одлуке и мислим да смо не само из Бијељине, него из цијеле Републике, послали јасну поруку - Срби никада неће дозволити да им други исписују историју, а камоли да им забрањују да се изјашњавају о догађајима у којима су сами учествовали - закључио је Петровић.
 
 Semberija info