ОБАВЈЕШТЕЊЕ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ


СМС поруком до брже информације
 
Полицијска управа Бијељина позива грађане да провјере рок важења својих личних докумената (личне карте, путне исправе и возачке дозволе) и на вријеме поднесу захтјев за замјену докумената којима истиче рок.
-Истичемо, да све локације у Полицијској управи Бијељина за издавање личних докумената раде несметано, уз поштовање мјера заштите, у циљу превенције ширења вируса корона.

С обзиром да се у претходном периоду очекује повећање броја захтјева за издавање нових личних докумената, апелујемо да грађани на вријеме поднесу захтјев за замјену  докумената како за себе, тако и за  своју малољетну дјецу.
 
Подсјећамо, законски рок за издавање путне исправе је 30 дана, а личне карте 15 дана. Такође, омогућено је издавање путне исправе по хитном поступку у року од 72 часа по цијени од 250 КМ (200 КМ за хитни поступак и 50 КМ за пасошку књижицу).
 
Министарство унутрашњих послова омогућило је да посредством интернет странице (www.муп.владарс.нет), андроид апликације, као и вибер чет бот апликације МУП Републике Српске грађани могу приступити СМС сервисима путем којих могу да провјере податке и добију обавјештења о тренутном статусу личних исправа (личне карте, возачке дозволе, путне исправе), те регистрацији возила, новчаним казнама и уплатама, као и казненим бодовима.
 
Предуслов за кориштење СМС сервиса је да грађанин лично пријави свој број телефона код Полицијске станице у склопу Полицијске управе Бијељина, на чијој територији има пријављено пребивалиште.
 
Слањем СМС поруке на број 091/110-122, цијена услуге је 0,10 КМ по посланој поруци, а могу да је користе сви грађани без обзира на мобилни оператер чији су претплатници. Грађани могу слати СМС с циљем пријаве на сервис за добијање обавјештења, као и СМС за одјаву са сервиса.
 
СМС сервис штеди грађанима вријеме у ситуацијама када чекају нови лични документ, али такође их подсјећа да им лични документ или регистрација возила истичу.
 
Прецизно и јасно упуство за употребу СМС сервиса налази се на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске www.mup.vladarsс.net.