БИЈЕЉИНАЦ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ БиХ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНАЦ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ БиХ


У Грчкој је у току Европско првенство Б дивизије за кошаркаше у колицима. Игра се до 18. јула када ће се знати шампион и путник у А дивизију.

Репрезентација Босне и Херцеговине је смјештена у групу А са селекцијама Русије, Латвије и домаћина Грчке. У групи Б су тимови Аустрије, Хрватске,Литванијеи Србије.

"Свака група је тешка, очекују нас три захтјевне утакмице - против Русије која је фаворит за А дивизију, увијек незгодне Латвије, те домаћина Грчке. Учинићемо све да се добро припремимо и осигурамо наступ у полуфиналу" изјавио је селектор Репрезентације БиХ Едис Имшировић пред почетак Европског првенства.

До данас су одигране утакмице по групама, гдје је репрезентација БиХ савладала фаворизовану Русију (58:50), домаћина Грчку (69:58) а у трећем колу поражена од Латвије (74:85).

Са омјером двије побједе и једног пораза, репрезентација БиХ се пласирала у четврт финале првенства у којем их чекају репрезентативци Хрватске. Сусрет се игра данас са почетком у 15х.

У саставу репрезентације БиХ се на позицији помоћника директора репрезентације налази наш суграђанин Ново Трифуновић, дугогодишњи тренер Кошаркашког клуба у колицима „Бијељина“.

Semberija info