МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА 16. ЈУЛА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА 16. ЈУЛА


Сједница Скупштине града Бијељина, шеста по реду, биће одржана у петак 16. јула, договорено је на међустраначком састанку. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић појасниоп је до термина за одржавање међустраначког састанка, стигло 28 приједлога за дневни ред, а да се очекује још неколико.

-На дневном реду ће се наћи имовинско-правне тачке, информације Полицијске управе, извјештаји о раду са планом рада неколико јавних предузећа и установа, те неколико програма. међу којима и програм развоја спорта који је са прошле сједнице враћен на дораду. На дневном реду ће се наћи и одлуке о додјели субвенција за новорођену дјецу, одлука о субвенционисању предшколског васпитања и образовања за дјецу у приватним вртићима. По питању извјештаја о раду и програму рада „Водовод и канализација“ и Центар за социјални рад, усагласили смо се да извјештаји буду послати одборницима и јавно објављени на сајту, а да не буду на сједници 16. јула, него на наредној, седмој сједници, из простог разлога што је било интерних и екстерних ревизија, као и одређених пријава, те сматрам да одборници требају више времена да се упознају са извјештајима“, рекао је Ђурђевић. Градоначелник Љубиша Петровић је рекао да  ће се на дневном реду наћи и програм рада зимске службе како би се на вријеме исправљале све  мањкавости из претходног периода.

-На сједници ће бити и извјештај о раду и финансијском пословању ЈП „Градска Топлана“ са планом рада за 2021. годину. Морам истаћи да се по питању овог предузећа мора начинити искорак и боље пословати, такође да тражимо рјешења и по питању екологије, односно заштите животне средине“, рекао је Петровић и додао да ће се на дневном реду наћи и информација о стању запослености на подручју града, те о реализацији прољећне сјетве у 2021. години и припремама за жетву стрних жита.

Семберија инфо