НАГРАЂЕНИ ПОБЈЕДНИЦИ ДИГИТАЛНОГ САМИТА БАЛКАНА: Са паметном кућом у Лондон :: Semberija INFO ::

 

НАГРАЂЕНИ ПОБЈЕДНИЦИ ДИГИТАЛНОГ САМИТА БАЛКАНА: Са паметном кућом у Лондон


Начелник Угљевика Василије Перић наградио је ученике Основне школе "Алекса Шантић" - Ану Марију Тодоровић и Немању Рикића и наставника Живана Николића са по 500 КМ за освојена прва мјеста на такмичењима у електроници у БиХ и дигиталном самиту Балкана у Београду.
На такмичењу, које је финансирала Амбасада Велике Британије у БиХ, они су побиједили са пројектом ,,Паметна кућа" и тиме стекли право учешћа на такмичењу у Лондону 2020. године.
 
Перић је након пријема захвалио ученицима који су на најбољи могући начин представили Угљевик и Републику Српску.
 
"Наша обавеза је да водимо рачуна о најбољим ученицима, да их материјално помажемо и да истичемо њихов рад и успјехе", рекао је Перић.
 
Он је најавио да ће општина Угљевик и у наредном периоду стимулисати ученике који постижу запажене резултате на такмичењима.
 
Ученица Ана Марија Тодоровић рекла је да је на првом такмичењу у Сарајеву било 25 учесника, а на такмичењу у Београду 13 учесника, који су били побједници својих земаља.
 
"Радимо на нашем пројекту да га још више усавршимо и да постигнемо успјех и у Лондону", рекла је Тодоровићева.
 
Немања Рикић је навео да им је идеја била да се направи пројекат који је иновативан и функционалан и навео да њихова "Паметна кућа" може да се контролише преко мобилне апликације коју су програмирали.
 
Наставник Живан Николић изразио је задовољство што је и локална заједница препознала успјех ученика.
 
"Наши ученици су амбасадори знања и Угљевик су представили на најбољи могући начин", навео је Николић.