ЉЕПОТА СЕМБЕРИЈЕ: БАЗЕНИ БАЊЕ ДВОРОВИ :: Semberija INFO ::

 

ЉЕПОТА СЕМБЕРИЈЕ: БАЗЕНИ БАЊЕ ДВОРОВИ


На данашњи дан, прије 53 године, са радом је почео олимпијски базен, што је у то вријеме била ријетка и јединствена прилика у БиХ и мјесто истинског уживања и одмора. Данас, Бања Дворови представља омиљену дестинацију не само грађана БиХ, већ и бивше Југославије. 



Пет базена, са баштом која гостима пружа не само хладовину, него и мјесто гдје могу да се освјеже уз богату угоститељску понуду, а истовремено уживају у погледу на комплекс овог семберског бисера.



Ових дана, с обзиром на високе температуре, базени су омиљено мјесто за све љубитеље купања, а посебно оне најмлађе који су прве пливачке “кораке”, научили управо на дворовљанским базенима и захваљујући искусним инструкторима пливања и Школи пливања која се из године у годину организује. Рекреативцима и спортским екипама у оквиру овог комплекса, на располагању су и терени за тенис, одбојку, кошарку, мали фудбал и рукомет, као и одбојку на пијеску.



Од 10 сати, од кад се капија базена Бање Дворови и званично отвара за љубитеље пливања, посјетиоци долазе да уживају у благодетима свих пет базена. Најмлађи посјетиоци су свакако и најрадоснији, а значајан број њих је прве пливачке захвата, научило управо захваљујући Школи пливања која се сваке године организује, а инструктори пливања су профедионалци који малишане уче за задовољством.

С обзиром да је. према најавама метеоролога, пред нама поново талас врућина, базени ће свакако бити оаза ужитка и освјежења, како за Семберце, тако и за бројне госте из сусједних, али и мјеста из Србије.

Семберија инфо - Текст и фото - О. Стјепановић