САНАЦИЈА СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

САНАЦИЈА СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА У БИЈЕЉИНИ


У Градској управи у Бијељини данас су потписани уговори о санацији шест стамбених објеката повратничкој популацији на подручју Бијељине.

Како је истакнуто на састанку министра расељених особа и избјеглица ФБиХ Едина Рамића и градоначелника Бијељине Љубише Петровића, пројекат је вриједан 65. 000 КМ, што финансира федерално ресорно министарство.

​Представници ресорног министарства изразили су задовољство сарадњом са Градском управом Бијељине, због чега ће, како је истакнуто, ускоро бити потписан и споразум о реализацији пројеката које ће заједнички финансирати.

Данас су потписани уговори са повратницима о санацији шест стамбених објеката на подручју Семберије, а међу њима су Менсур Побрклић и Сеад Хрустић.

Повратници , који су потписали уговоре, зхвалили су свима који су помогли да дође до релизације овог пројекта који ће им знатно олакшати живот, јер ће добити услован кров над главом.

Един Рамић, министар расељених особа и избјеглица ФБиХ, изјавио је да сарадња са Градском управом у Бијељини увијек била добра, изражавајући очекивање да ће тако бити и у наредном периоду.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изразио је задовољство због санације стамбених јединица, истичући да ће ускоро бити потписан и споразум са федералним министарством о пројектима на којима ће заједнички радити.
“У реализацији тих пројеката Градска управа учествоваће са 50 одсто средстава. Биће ту инфаструктурних, али и других пројеката, који утичу на побољшање квалитета живота у Семберији.

Потписивању уговора највише су се обрадовали корисници , којима ће бити санирани стамбени објекти. Није се могла сакрити срећа ни задовољство на лицима ових породица.

Потписивању уговора присуствовао је и Мустафа Градашчевић, замјеник предсједника Скупштине града Бијељине, напомињући да је федерално министарство до сада учествовало у реализацији бројних пројеката на подручју Семберије.