ПОСТХУМНО ПРИЗНАЊЕ ГРАДА КРУШЕВЦА МИЋИ МИЋИЋУ :: Semberija INFO ::

 

ПОСТХУМНО ПРИЗНАЊЕ ГРАДА КРУШЕВЦА МИЋИ МИЋИЋУ


На свечаној празничној академији у оквиру видовданских дана у Крушевцу делегацији града Бијељина уручено је постхумно признање - плакета града Крушевца ранијем градоначелнику Мићи Мићићу, саопштено је из бијељинске Градске управе.

Актуелни градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је, на позив градоначелника братског града Крушевца, присуствовао свечаностима које су у Крушевцу организоване поводом Видовдана и 650. годишњице од оснивања некадашње пријестонице кнеза Лазара.

Петровић и градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић сагласили су да је сарадња два братска града на обострану корист и да побратимске везе представљају трајну вриједност коју треба његовати и убудуће, поготово имајући у виду све израженију потребу за превазилажење граничних баријера између земаља региона.

- Ово је моја прва посјета граду Крушевцу у својству градоначелника, али срдачност са којом смо дочекани је најбоља потврда да су везе наших градова чврсте и братске. Била нам је изузетна част и да будемо дио обиљежавања великог јубилеја који по значају увелико превазилази локалне оквире, а посјета Крушевцу предсједника Србије Александра Вучића додатно је увеличала свечаности - рекао је Петровић.

Видовдан се у Крушевцу обиљежава и као Дан града, па су ове посјете, осим протоколарних догађаја, прилика за сусрете и разговоре са домаћинима, делегацијама градова из Србије и других земаља с којима Крушевац остварује сарадњу, као и званичницима Републике Србије.

Ове године на свечаностима у Крушевцу учествовали су, између осталих, Његова светост патријарх српски Порфирије и бројни епископи Српске православне цркве, међу којима је био и Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Владе Србије Ана Брнабић са министрима, шеф БИА Братислав Гашић и други званичници.

У оквиру видовданских дана откривен је нови споменик оснивачу града - кнезу Лазару.
 
(СРНА)