БРЧКО - БУРКАНОВИЋ: ВИДОВДАН ОДЈЕКУЈЕ У ВЈЕЧНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО - БУРКАНОВИЋ: ВИДОВДАН ОДЈЕКУЈЕ У ВЈЕЧНОСТИ


Данас у 10 часова у брчанском насељу Поточари служен је парастос погинулим борцима одбрамбено отаџбинског рата. Парастосу и полагању вијенаца присуствовали су родбина и пријатељи погинулих, многобројни грађани, као и представници борачких удружења и политичких партија.

Делегацију ДНС-а предводила је предсједница Општинског одбора, Загорка Буркановић, а са њом и Љубица Ђокић, чланица предсједништва Организације младих.



Након полагања вијенаца на споменику у Поточарима, Загорка Буркановић изјавила је: „Данас се присјећамо страдалих у Поточарима али и свих јунака и мученика страдалих за крст часни и слободу златну. Слава нашим борцима.“

Предсједница Буркановић и Љубица Ђокић присуствовале су светој литургији у саборном храму успења Пресвете Богородице у Српској Вароши, поводом обиљежавања празника Светог мученика Цара Лазара и Светих српских мученика. Након Свете литургије одржана је литија, са свештенством и вјерним народом.

„Данас се сјећамо и јунака са Кошара, и Кнеза Лазара и Милоша Обилића и свих српских мученика, јер Видовдан као звоно слободе одјекује у вјечности и у свима нама.“ – истакла је Загорка Буркановић поводом свете литургије и Видовдана.

ДНС