УГЉЕВИК: СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ГОРЊЕ ТРНОВЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ГОРЊЕ ТРНОВЕ


У Храму Свете великомученице Марине у Горњој Трнови код Угљевика данас је служен парастос за седам погинулих бораца Војске Републике Српске из овог мјеста, након чега је служен и помен испред Спомен-обиљежја погинулим борцима овог мјеста.



Старјешина храма, протојереј Ведран Бардак истакао је у обраћању да се на Видовдан славе сви јунаци који су пострадали у разним борбама за слободу, вјеру православну и за отаџбину, од кнеза Лазара до српских јунака који су положили животе у одбрамбено-отаџбинском рату.

Начелник општине Угљевик Василије Перић упутио је честитку за крсну славу борцима Војске Републике Српске, истакавши да су управо они дали највећи допринос у стварању Српске.

"Наша обавеза је да се сјећамо погинулих бораца, који су дали животе за слободу и Републику Српску, али је и обавеза свих да помогну њихове породице и потомке", рекао је Перић.

Он је напоменуо да општина Угљевик помаже Борачку организацију и борце протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Потпредсједник Скупштине општине Угљевик Драган Ђокић, који је мјештанин Горње Трнове, рекао је да је Видовдан добоко урезан у сјећања и душу српског народа због страдања косовских јунака.

"Не смијемо никада заборавити жртву погинулих бораца, зато се и окупљамо да им одамо пошту, а општина Угљевик једна је од првих у Српској по материјалном издвајању и пажњи према борачким категоријама", навео је Ђокић.

Вијенце су данас положили чланови породица погинулих, представници општине, као и мјесне и општинске Борачке организације Угљевик.

За Семберија инфо - Младен Василић