Перић: Видовдан је симбол борбе српског народа за слободу :: Semberija INFO ::

 

Перић: Видовдан је симбол борбе српског народа за слободу


Видовданске свечаности у општини Угљевик почеле су одржавањем помена погинулим српским јунацима од Косовског боја до данас испред централног спомен-обиљежја.

Начелник Угљевика Василије Перић поручио је да Видовдан симболизује непрестану борбу српског народа за слободу.



Перић је честитао крсну славу свим припадницима Војске Републике Српске и изразио свима њима захвалност који су у протеклом одбрамбеном рату дали огроман допринос како би српски народ опстао на овим просторима и Републици Српској.

„Наша дужност и обавеза је да се присјећамо свих јунака који су дали животе за слободу српског народа, а и обавеза да све чинимо како би народ на овим просторима живио у миру и слободи у будућности“, рекао је Перић и најавио даљу подршку општине Угљевик борачкој популацији и нагласио да се из локалног буџета константно издваја за ову категорију друштва.

Предсједник Одбора породица погинулих бораца Угљевика Саво Милошевић подсјетио је да је из Угљевика у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуо 301 борац Војске Републике Српске а да је њих 648 рањено.

Вијенце су положиле породице погинулих бораца, представници општине Угљевик и организације  које окупљају борачку популацију.



Видовданске свечаности у Угљевику сутра ће бити настављене литургијом у Храму Свете Петке Параскве, а у 17.00 часова свечано ће бити отворен „Сајам народних рукотворина“ који се одржава на платоу Центра за културу "Филип Вишњић".

За Семберија инфо - Младен Василић