Цвијетиновић: Злоупотреба бораца је неприхватљива :: Semberija INFO ::

 

Цвијетиновић: Злоупотреба бораца је неприхватљива


Удружење ветерана ,,Гарда Пантери“ из Бијељине данас је одржало конференцију за медије на којој су изнијели свој став  о најављеном протесту ветерана за Видовдан, а осврнули су се и на стање у Борачкој организацији Републике Српске.

Истакавши да се у посљедње вријеме често појављују разни протести под плаштом борбе за права бораца, ветерани ,,Гарде Пантери“ указују да се иза тога крију друге намјере организатора.

- Ми знамо да борци лоше живе, знамо да власт не поштује борце, али смо разочарани да одређене  борачке организације, за неке своје циљеве и интересе, злоупотребљавају борце онда кад им нешто затреба. Један од таквих протеста је и протест ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата у Бања Луци заказан за Видовдан“, изјавио је предсједник удружења ветерана ,,Гарда Пантери“ Петар Цвијетиновић оцјењујући да је тај протест политички, јер ту  мања група људи напада један, а хвали други политички блок.

- Таква злоупотреба бораца за нас није прихватљива и ми у томе нећемо учествовати“, категоричан је Цвијетиновић, јер, како каже, ветерани ,,Гарде Пантери“ су за свеобухватно рјешење проблеме бораца који се могу рјешавати само заједничким договором свих, те једнинственим наступом према властима.

Алекса Лазаревић, командант специјалне јединице  ,,Тобутски соколови“, на конференцији за медије говорио је о стању у Борачкој организацији Републике Српске и тражењу смјене предсједника БОРС-а генерала Миломира Савчића.

- Сви који траже смјену генерала Савчића су политички активисти странака из опозиције“, јасан је Лазаревић који овим не брани предсједника БОРС-а, јер, како подсјећа, ,,Гарда Пантери“  му је у више наврата упућивала критике. Лазаревић је овом приликом затражио смјену комплетног руководећег кадра Борачке организације РС, од мјесних одбора до врха.   

- То је једино реално“, сматра Лазаревић који позива све борце РС и моли их да не стоје иза политике и да не дозволе да се политичке заставе виоре иза њихових леђа.

Ветеран ,,Гарде Пантери“ Зоран Живановић се у свом обраћању осврнуо на рад Градске борачке организације.

- Стање је катастрофално, њихов рад на терену никакав. Прикупили смо документе који указују на крађе и проневјере средстава намијењених борачкој популацији“, указује Живановић који сматра да руководство Градске борачке организације, као морални чин, треба да поднесе оставку, јер, како каже, немају подршку бораца.

Удружење ветерана ,,Гарда Пантери“ је, након одржавања конференције за медије, поднијело кривичну пријаву против руководства бијељинске Борачке организације због ненамјенског трошења средстава.

Семберија инфо - М. Решидовић