ПОТПИСАНО 12 УГОВОРА ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТЕ У КЛИЗИШТИМА 2014. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНО 12 УГОВОРА ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТЕ У КЛИЗИШТИМА 2014. ГОДИНЕ


Начелник општине Лопаре Радо Савић потписао је данас уговоре за санацију још 12 стамбених јединица које су оштећене у поплавама и клизиштима 2014. године.

Ријеч је о наставку реализације Програма за опоравак од поплава који са 15 милиона евра финансира ЕУ у сарадњи са Владом Републике Српске и федералном Владом, а спроводи УНДП.

Савић је најавио да ће ускоро бити потписани уговори са још три корисника, те да ће ових 15 корисника у Лопарама добити појединачну донацију до 10.000 КМ за санацију штете.

"Корисници су одабрани на основу јавног позива, комисија је извршила процјену и направљен је предрачун неопходних радова који ће у наредном периоду бити изведени", рекао је Савић новинарима.

Он је навео да је на подручју Лопара, након катастрофалне поплаве и клизишта 2014. године, поново изграђена 71 кућа, а још 29 биће изграђено до краја године.

"Кроз разне програме биће изграђено 100 стамбених објеката онима који су у клизиштима остали без крова над главом", рекао је Савић.

Драган Јовановић из мјесне заједнице Пељаве рекао је новинарима да му је у клизишту оштећена кућа у којој живи са супругом, кћерком и мајком. Он је захвалио за донацију која ће им омогућити да санирају штету.

Задовољство због донације изразила је и Невенка Рикић из Лопара којој је у клизишту оштећен спрат куће, а санацијом ће бити уређени зидови и уграђене плочице.