Предсједавајући Предсједништва БиХ у Бањи Дворови :: Semberija INFO ::

 

Предсједавајући Предсједништва БиХ у Бањи Дворови


Висока политичка делегација на челу са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком сусрела се у ресторану Бање "Дворови" са члановима Градског одбора СНСД-а Бијељина. Присутни су од стране предсједавајућег Додика и министара у Влади Републике Српске упознати са детаљима данашњег састанка са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем. Чуле су се информације о пројекту Дринског насипа, дионице ауто-пута Брчко - гранични прелаз Рача, модернизацији Бање "Дворови", стању подстицаја у пољопривредном сектору као и финансијским показатељима опоравка привреде у Републици Српској.



Представљена је информација о могућности улагања 50 милиона конвертибилних марака у Бању "Дворови". Услов за такву инвестицију Владе РС би био пренос 100% власништва над Бањом "Дворови" са Града Бијељина на Владу Републике Српске.

- Бањски сектор Републике Српске је на веома завидном нивоу, Бања "Врућица", Бања "Терме" Лакташи, Бања "Слатина" и друге...  изузев Бање "Дворови". Ми смо спремни да и на овом пољу предузмемо неопходне кораке, али је потребно да политички представници Града Бијељина донесу одлуку о преносу власништва над бањом на Владу Републике Српске", рекао је Милорад Додик.

​Семберија инфо - И. Гутић