САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Иако немам обичај да коментаришем понашање других функционера, дужан сам да се обратим суграђанима поводом посјете највиших званичника Републике Српске нашем граду и понашања градоначелника Петровића том приликом.
 
Градоначелник је изабрао да од заједничке конференције за новинаре направи унапријед испланирани лични перформанс и у потпуности занемари све што смо заједнички договорили на коректном и конструктивном састанку који је томе претходио, а по питању пројеката од стратешког значаја за наш град.
 
 
Такође, без обзира на политичка неслагања или лични став, основна правила политичке и елементарне културе налажу да се према госту који вам долази односите са поштовањем, да се као домаћин обратите први, захвалите на посјети, испратите госте након посјете, не дозволите да вас гости чекају... Господин Петровић је све ово прекршио и на тај начин нанио срамоту нашем граду.
 
Нисам сигуран који су мотиви господина Петровића за овакво понашање, да ли је у питању лична самовоља, неискусни сарадници или ипак партијска директива од стране господина Шаровића који га је посјетио дан раније, али се надам да ће цијели кабинет градоначелника преиспитати своје јучерашње понашање зато што интерес града мора бити изнад било којег појединца, колико год он себе сматрао важним.
 
У сваком случају, ја сам захвалан највишим званичницима Српске што нису обраћали пажњу на покушаје градоначелника Петровића да опструише ову посјету,  која ће ипак уродити плодом за наш град и будућност Бијељине. 
 
Добили смо потврду да ће сви досадашњи пројекти бити настављени, те да су Влада и друге институције спремне да подрже сваки нови пројекат који град кандидује.

ЂУРЂЕВИЋ АЛЕКСАНДАР
ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА