ПРИЈЕМ ЗА СЛАВИЦУ ЧОБИЋ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА СЛАВИЦУ ЧОБИЋ


Ученица Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ Славица Чобић упознала је данас градоначелника Бијељине Љубишу Петровића са успјесима које је постигла на музичким такмичењима.
 
Славица је освојила пет првих награда и двије титуле лауреата, на домаћим и међународним музичким такмичењима. Поред класичне музике, свира народна кола и севдалинке.

- Планирам да завршим онсовну и средњу музичку школу, а након тога и музичку академију. Највећи сан ми је да обиђем цијели свијет са својом хармоником и да имам концерте попут мог узора Ксеније Сидорове - истакла је Славица Чобић.
 
Ове године је завршила пети разред Основне музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“, у класи професора Ненада Стевановића, као и осми разред Основне школе Вук Караџић у Бијељини.

- Бијељина треба више да обрати пажњу на младе и талентоване људе, јер једина нада за њихов останак у нашем граду је адекватна подршка њиховим циљевима и сновима. Захвални смо градоначелнику јер цијени успјехе младих људи, који су, поред талента, резултат упорног рада и одрицања - нагласила је Славицина мајка Ружа Чобић.
 
Градоначелник Петровић је изразио захвалност Славици на постигнутим успјесима, али и њеним родитељима и професорима на њеном изврсном васпитању и добром усмјерењу њеног талента.

- Веома сам срећан што наш град има овако талентоване младе људе који нас у најбољем свјетлу представљају на међународној музичкој сцени. Поред несумњивог умјетничког талента, Славица је веома паметна и скромна, а то је одлика великих људи. На радост свих нас, на промоцији младих талената, која ће се одржати сутра у 18 часова у Центру за културу „Семберија“, Славица ће нашим суграђанима показати своје умијеће у интерпретацији композиција на хармоници. -  истакао је градоначелник Петровић.