СТРАНКА ДЕМОКРАТСКЕ СРПСКЕ СЕМБЕРИЈА - МИЋО МИЋИЋ :: Semberija INFO ::

 

СТРАНКА ДЕМОКРАТСКЕ СРПСКЕ СЕМБЕРИЈА - МИЋО МИЋИЋ


Умјесто политичких свађа, заговарамо  договор и напредак

Након што смо прије два мјесеца расписали ванредне унутарстраначке изборе, 17. јуна ове године организовали смо и изборну скупштину СДСС – Мићо Мићић, изјавио је на конференцији за штампу Предраг Јовић, новоизабрани предсједник ове политичке странке, истакавши да је основни циљ дјеловања ове политичке партије окупљање око Семберије и Републике Српске.

„Разлог расписивања ванредних избора била је смрт предсједника странке  Миће Мићића, тако да смо и по Статуту били обавезни да организујемо ванредне изборе. У међувремену је један број чланова одлучио да напусти  странку коју смо заједно стварали од самог почетка. Не треба посебно наглашавати да је било боље да останемо у истом тиму, у којем су и ови који су отишли стасавали као политичари и освојили мандате на рачун Странке демократске Српске Семберија - Мићо Мићић“, изјавио је Јовић нагласивши да је неколицина чланова одлучила да крене другим путем и да намјеравају да формирају нову политичку партију. Он је појаснио да су у питању одборници Младен Петровић, Ивана Станишић и Данијел  Перић, те народни посланик Дарко Митрић.

„ На Изборној скупштини, одржаној 17. јуна, изабран сам за предсједника странке, Драго Стајић је изабран за замјеника предсједника странке. Изабрали смо два потпредсједника, госпођу Бранку Савчић и Славишу Савића. Предсједник Скупштине странке је Јован Гајић, док је за замјеника предсједника Скупштине изабран Бранислав Андрић.

У Предсједништво странке, осим побројаних чланова, биће изабран Милорад Софренић, Драгиша Марјановић и Јован Гајић“, изјавио је Предраг Јовић, нагласивши да је ова странка основана на идејама патриотизма и локалпатриотизма.
„И даље ћемо се борити за развој и окупљање здравих снага на политичкој сцени. Од почетка смо опредијељени за саборност и сарадњу са свим странкама које желе добро Семберији и Републици Српској. Увјерени смо да је само тако могуће постићи напредак, умјесто тренутне ситуације, која је пуна сукоба и неповјерења, вријеђања и изношења неистина. Свјесни смо да се морамо окупити око заједничких националних и економских тема. Уколико останемо подијељени, нећемо ништа направити. Сви они који мисле да ће Републику Српску јачати изазивањем међусрпских раздора,  нека им је на част, али ми нећемо ићи тим путем, нити ћемо учествовати у политичком ријалитију који је тренутно на сцени“, нагласио је Предраг Јовић.

Циљ Странке демократске Српске Семберија – Мићо Мићић је да учествује на наредним општим изборима са својом листом, али ће разговарати и са другим партијама које ће баштинити идеју сарадње и напретка“, истакао је Јовић, нагласивши да ова странка остаје у Коалицији „Договор за Бијељину“, све док буде договора око заједничких пројеката. 

Семберија инфо