Дан отворених врата на Факултету пословне економије :: Semberija INFO ::

 

Дан отворених врата на Факултету пословне економије


Факултет пословне економије Универзитета Источно Сарајево прошле године је међу 17 факултета овог универзитета био други по броју уписаних студената, што је успјех ако се узму у обзир демографска ограничења која се јављају у Републици Српској, рекла је за Семберске новине декан ФПЕ-а доцент др Весна Петровић.
 
,,Данас смо организовали једну од наших промотивних активности – Дан отворених врата, како бисмо упознали средњошколце и госте са радом нашег факултета. У госте су нам дошли млади из Јање, Милића, Сребренице, Зворника, те из свих бијељинских средњих школа'', навела је Петровићева прије почетка промоције.
 
Најбољи студент овог факултета Кристина Копривица, која тренутно похађа четврту годину, истакла је да је размишљала о студирањеу у Београду или Новом Саду, али да је видјевши програм ФПЕ, схватила да може квалитетно да се образује и у Бијељини.


 
,,Сазнала сам да је програм овог факултета урађен по угледу на београдски, а показало се и много јефтиније студирати у свом граду. Кажу да има много свршених економиста, али ја кажем да нема довољно квалитетних. Надам се запослењу у струци или останку на факултету, а даљи план ми је завршетак мастер и докторских студија'', нагласила је Копривица.
 
Професор Драгутин Мировић каже да су у Бијељини створени услови за солидно економско образовање и да овај град има традицију када је ријеч о економској струци.
 
,,Подсјетио бих на Трговачку академију коју су овдје завршили многи познати појединци, а затим су се у Бијељини рађали – Виша школа за спољну трговину, Факултет спољне трговине, и сада имамо Факултет пословне економије. Похвално је и то што су некадашњи студенти сада асистенти, професори, декани'', додао је Мировић.
 
Семберија инфо