ОКРУГЛИ СТО О ИЗГРАДЊИ СТУДЕНТСКОГ ДОМА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ОКРУГЛИ СТО О ИЗГРАДЊИ СТУДЕНТСКОГ ДОМА У БИЈЕЉИНИ


Приоритет је градња студентског дома

Учесници Округлог стола о потреби изградње студентског центра у Бијељини закључили су да је приоритет за Град Бијељину, као универзитетски центар који има модеран универзитетски објекат, да се сви релевантни субјекти максимално укључе како би Бијељина што прије добила и овај објекат.

На скупу, који је одржан на Педагошком факултету у Бијељини, истакнуто је да студенти који нису са подручја Бијељине, а који су смјештени у Ђачком дому, немају адекватне услове за боравак. Највећи проблем, како су истакли студенти, је неуслован смјештај, те проблем купатила.



- Нас око 20, како женских, тако и мушких особа, користи једно купатило. Кревети су нам неудобни, а доручак нам је у 6 часова и 30 минута, што нам је јако рано. Свим студентима би много значила изградња новог студентског дома'', изјавила је Валентина Миловановић, студент прве године Педагошког факултета у Бијељини.

Савјетник градоначелника Бијељине Радиша Петровић рекао је да ће Град Бијељини учинити све што је неопходно, а што је до Градске управе, а то се односи на рушење старих објеката на земљишту предвиђеном за градњу, неопходне документације, наводећи да су средства за ове намјене обезбијеђена.

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града, изавио је да неће бити никаквих проблема у вези са овим веома битним пројектом за Бијељину и Семберију, наводећи да већ о овоме разговао са ресорним министром просвјете.

Декан Педагошког факултета професор др Далибор Стевић изразио је очекивање  да ће овај пројекат бити реализован како је и планирано, са циљем побољшања услова за становање студената који нису са овог подручја. 

Семберија инфо - З. Кусмук