ЛОПАРЕ: ЗАПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КУЋЕ ПОРОДИЦИ ТОШИЋ ИЗ ЛИПОВИЦА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ЗАПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КУЋЕ ПОРОДИЦИ ТОШИЋ ИЗ ЛИПОВИЦА


Породица Тошић из Липовица код Лопара живи у изузетно тешким условима у оронулој и трошној кући, која је стара 110 година.
На иницијативу мјесне борачке организације кренуло се са хуманитарном акцијом изградње новог дома за Мару Тошић и њена два сина.


Акцији се придружила и општина Лопаре на челу са начелником Радом Савићем и брачни пар Драгица и Живојин Тошић из Липовица, који живе и раде у њемачком граду Хановеру.
„Општина Лопаре и Општинска Борачка организација су изградили темељ и обезбиједили дио грађевинског материјала, а дио наставака радова ће финансирати породица Тошић“, рекао је начелник Савић у својој изјави новинарима.


Он је позвао привредне субјекте и појединце да се укључе у ово хумано дјело, како би се старица са синовима до краја љета уселила у нови дом и навео да је укупна вриједност радова, по предрачуну, приближно 40 000 КМ.
„Супруг и ја ћемо финансирати занатске радове на објекту у вриједности од 10 000 КМ“, рекла је Драгица Тошић и додала да се нада да ће кућа ускоро бити завршена и усељена.
Бака Мара каже да је живот није мазио и да је седамдесетих година прошлог вијека остала без супруга, који је преминуо, те да је сама подизала троје дјеце.
„Обољела сам, надам се да ћемо уселити у започету кућу и тако бар мало олакшати тежак живот, захваљујући људима добре воље“, рекла је старица.