ГРАДСКИ ПАРК ИСПУЊЕН ДЈЕЧЈИМ СМИЈЕХОМ НА ПРВОМ "ПОРОДИЧНОМ ПИКНИКУ" :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКИ ПАРК ИСПУЊЕН ДЈЕЧЈИМ СМИЈЕХОМ НА ПРВОМ "ПОРОДИЧНОМ ПИКНИКУ"


Средишњи дио Градског парка јуче је био испуњен дјецом, родитељима, бакама и декама и свима који воле дјецу на првом „Породичном пикнику“ у организацији Омладинског удружења „Визија младих“, чију идеју су подржали Градска управа Града Бијељина, Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву и Удружење грађана „Мама М“. За дјецу и породице, али и за будуће мајке приређене су креативне и образовне радионице, али и наградне игре, уз много поклона.

- Данас смо постигли циљ – послали смо поруку о важности породице у друштву, видјели смо много осмјеха на лицима дјеце и свих који су данас били с нама, одржали смо радионице за дјецу и будуће маме... Хвала свима који су подржали и учествовали на нашем пикнику – поручила је предсједник „Визије младих“ Рада Мићић.

На радионици о почецима родитељства говорила је Ана Тиквеша из Удружења „Мама М“, едукатор за припрему порођаја.



- Родитељство, заправо, почиње прије самог порођаја. Већ око шестог мјесеца трудноће, дјеца почињу да осјећају и упијају реакције мајки, очева и цијеле околине и зато смо, за ову прилику, највише пажње посветили пренаталној комуникацији са дјецом – појашњава Тиквеша. 

Са дјецом се дружио и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је подсјетио да је обавеза друштва да непрестано промовише важност породице, рађања и раста наталитета, али и да донесе конкретне мјере подршке породици.



- Од ове године смо у градском буџету планирали једнократну финансијску подршку за новорођенчад, као и средства за субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима. Истина, ти износи треба да буду већи и потрудићемо се да тако буде у наредним годинама. Такође, стипендирамо најбоље ученике и ученике са потешкоћама у развоју, субвенционишемо превоз ученика, финансијски помажемо родитељима при вјештачкој оплодњи... Желимо да у нашем граду буде више дјечјег смијеха и радости, јер то значи срећну Семберију и срећну Републику Српску – поручио је градоначелник Петровић.