ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ДОБИЛИ 72 СОЛАРНА ПАНЕЛА :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ДОБИЛИ 72 СОЛАРНА ПАНЕЛА


Јавна здравствена установа Болница „Свети Врачеви“, придружила се установама које користе обновљиве изворе енергије у оквиру пројекта „Соларис“.

-Наша Болница је прије два мјесеца кренула у реализацију програма „Соларис“, што подразумијева добијање 72 соларна панела који се већ постављају на објекат, а вриједност соларних панела је око 200. 000 КМ. Половину износа нам је обезбиједио УНДП, а износ од 100. 000 КМ смо добили захваљујући Влади РС и Фонду за заштиту животне средине, којима  се овом приликом захваљујемо. Иницијатор и овх активности је директор Болнице професор др Златко Максимовић“, рекла је помоћник директора за медицинске послове примаријус др Нела Митровић. Она је појаснила да је предност соларних панела што ће загријавати 12. 000 литара воде дневно, чиме се користе обновљиви извори енергије, не троши се течни нафтни гас и струја, а инжењери кажу да ће се инвестиција исплатити у наредних 18 мјесеци, када се крене у редовно коришћење.



-Реализација овог пројекта изузетно је значајна за Болницу јер ће поред уштеда, допринијети и заштити животне средине“, истакла је прим. др Митровић.

Семберија инфо