СТЕВИЋ: ПРЕДУЗЕТНИШТВО НАСТАВЉА НОВИМ ЗАМАХОМ :: Semberija INFO ::

 

СТЕВИЋ: ПРЕДУЗЕТНИШТВО НАСТАВЉА НОВИМ ЗАМАХОМ


Година између двије славе била је једна од најтежих у историји предузетништва, не само бијељинског. За нама је тешка година, али упркос недаћама остали смо на ногама и предузетништво наставља новим замахом, рекао је извршни директор ,,Предузетника“ Милорад Стевић на обиљежавању славе овог удружења- Вазнесења Господњег- Спасовдана.

Севић је истакао да сада са пуно оптимизма гледају у будућност, а за оптимизам, каже, итекако имају разлога.

- Занатско-предузетничко удружење ,,Предузетник“ је на дан првог јуна 2021. године бројало 1973 активна предузетника. То је податак који говори сам за себе. Иначе, ми већ годинама прижељкујемо цифру од 2000 предузетника и сви су изгледи да ћемо то до краја овог мјесеца и достићи“, истиче Милорад Стевић који наглашава да додатно радује то да је на подручју града Бијељине, у периоду од почетка године до првог јуна, отворено 202 занатско-предузетничке радње.

-То је резултат који нисмо имали ни у вријеме највећег процвата бијељинског предузетништва, у вријеме прије фискализације, и заиста смо задовољни и поносни“, каже Стевић.

Према његовим ријечима, спектар дјелатности је различит и изненађен је његовом ширином. Занимљиво је и то да су прошле године, по први пут, имали већи број занатских радњи у односу на трговинске и угоститељске радње, које су годинама биле водећа дјелатност у нашем граду.



Стевић је истакао да је то сигурно резултат синергије локалне и републичке власти, јер је значајна средства уложио Завод за запошљавање на име запошљавања и самозапошљавања, посебно рањивих група, а ове године и локална заједница на име предузетништва издваја значајна средства.

Градоначелник Љубиша Петровић истиче да је предузетништво значајан фактор привредног развоја Бијељине, те да су сада издвајања и помоћ предузетницима већи него претходних година.

-У склопу сета мјера, те добре сарадње са предузетницима, из буџета града је издвојено 200 000 марака. Средста распоређују удружење ,,Предузетник“ и Одјељење за привреду како би се ублажиле последице пандемије корона вируса и помогло оним предузетницима који су најдуже били затворени, којима је најдуже био забрањен рад. Затим, Град Бијељина ће суфинансирати предузетнике у износу средстава од 130 000 марака ( по 5000 марака предузетницима за пројекте самозапошљавања)“ прецизира Петровић.

Семберија инфо