БРЧКО: Влада одобрила Нацрт закона о јавној имовини :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Влада одобрила Нацрт закона о јавној имовини


У наставку 15. редовне сједнице Влада Брчко дистрикта БиХ одобрила је Нацрт закона о јавној имовини. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић је у изјави медијима казао да је ово закон на који се дуго чекало.

„Ради се о изузетно важном законском приједлогу који ћемо упутити према Скупштини Брчко дистрикта БиХ како бисмо омогућили интензивније поступање по питању пословних иницијатива рјешавању многих других важних питања у нашој локалној заједници. Он ће омогућити да ријешимо питање недостајућих мјеста на мезарјима и гробљима за потребе Исламске заједнице и Српске православне цркве на подручју Брчко дистрикта БиХ”, навео је Кадрић.

Осим тога, како је рекао градоначелник, нови закон ће омогућити и да се изврше диобени биланси са ЈЗУ „Здравствени центар Брчко” те са ЈП „Комунално Брчко” као и да се по моделу специјалне погодбе настави сарадња са свим инвеститорима на подручју Дистрикта који буду заинтересовани да улажу у Дистрикт.

„Овај законски приједлог је јако добар са аспекта даљих поступања Владе Брчко дистрикта БиХ у смислу привредног развоја и могућности које он нуди у смислу отварања нових радних мјеста”, рекао је градоначелник. 

Чланови Владе Брчко дистрикта БиХ на данашњој сједници усвојили су и Нацрт закона о измјенама Закона о власништву и другим стварним правима Брчко дистрикта БиХ на приједлог Канцеларије за управљање јавном имовином и започели расправу о Нацрту закона о играма на срећу Брчко дистрикта БиХ.

Влада Брчко дистрикта БиХ