ПЕТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПЕТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Одборници Скупштине Града Бијељина усвојили су консолидован извјештај о извршењу буџета за период од 1. јануара до 31. децембра 2020. године, као и извјештај о извршењу буџета Града Бијељина за период од 1. јануара до 31. марта 2021. године, приједлог одлуке о усвајању плана неизмирених обавеза пренесених из претходног периода.

Између осталог, на сједници је усвојен и приједлог одлуке о поступању израде урбанистичког пројекта „Пословни комерцијално-административни центар“ у оквиру регулационог плана „Центар града“, а који би градила фирма из Зворника, што би, према образложењу представника Одјељења за просторно уређење, било финансијски, али и визуелно, исплативо за Град Бијељину. Усвојени су и приједлози о приступиању израде регулационих планова Дашница 1, Галац, Филип Вишњић и Гвоздевићи.

На Скупштини је усвојена и одлука о програму кориштења средстава за подстицај пољопривредне производње предвиђених буџетом за 2021. годину, а укупан износ је 1.400. 000 КМ. Након усвојених 16 тачака дневног реда шефови клубова одборника договорили су да засједање пете редовне сједнице наставе након једночасовне паузе за ручак.

​Семберија инфо - О. Стјепановић