УЧЕНИЦИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ИЗДАЛИ ЗБИРКУ ПЈЕСАМА :: Semberija INFO ::

 

УЧЕНИЦИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ИЗДАЛИ ЗБИРКУ ПЈЕСАМА


У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ у Бијељини синоћ је представљена збирка поезије „Пут ка остварењу“ у којој су ученици Литерарне секције Основне школе „Вук Караџић“, уз подршку наставнице српског језика Славице Рачановић, објавили своје поетске редове. Међу корицама ове збирке се нашло 45 пјесама, међу којима су и стихови награђени на неколико домаћих и регионалних конкурса.
 
- Овдје видим прави рој младих пјесника који као свици уљепшавају наш град. Нека су вам са срећом ваша збирка пјесама и желим вам да временом постанете велики пјесници, бар као Добрица Ерић, Мика Антић или чика Јова Змај – поручио је младим поетским ствараоцима градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Анђела Стевановић, Сара Демоњић, Елена Мирковић, Сара Драгичевић, Мирослав Шешлија, Раде Мишановић, Ана Стевановић, Марко Миливојевић, Немања Милићевић и Андреа Ловков су у својим радовима писали о низу тема кроз дуг временски континуум – од Светог Саве, Вука Караџића и Филипа Вишњића до савремених тема и њихових личних искустава о љубави, пријатељству и породици. Пјесме се разликују и по начину писања, ритму и значењу – од шаљивих, мелодичних и младалачких пјесама са лаком римом и брзим ритмом до пјесама инспирисаних историјом и ратним вртлозима.



У предговору збирке, наставник Славица Рачановић је истакла да је млади пјесник вјечити путник који тражи и налази и, увијек незадовољан, поново тражи и поново налази питања и одговоре, загонетке и рјешења, а изразила је и захвалност предузећу „Стеко“ без чије помоћи не би били у могућности да издају ову збирку пјесама.

Овом приликом додијељена је и диплома најбољем ученику генерације ОШ „Вук Караџић“ Елени Богдановић.