АД Комуналац Бијељина обиљежило Дан животне средине: Присуствовали и малишани :: Semberija INFO ::

 

АД Комуналац Бијељина обиљежило Дан животне средине: Присуствовали и малишани


Свјетски дан заштите животне средине је дан који се обиљежава у више од 140 земаља чланица Уједињених нација сваког 5. јуна, кроз разне активности са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу човјечанства за очувањем животне средине.
 
Акционарско друштво „Комуналац“ Бијељина обиљежило je интернационални Свјетски дан заштите животне средине, дружећи се са бијељинским малишанима предшколског узраста.



Oвај догађај су увеличали малишани из ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина и Предшколска установа – Клуб за дјецу „Весела дружина“ Бијељина. Нажалост, догађај није могао бити „бројнији“ због актуелне ситуације, али убудуће ће овом догађају присуствовати малишани из свих заинтересованих бијељинских вртића'', потврдили су из АД ,,Комуналац''.
 
Малишани су имали прилику да се упознају са појмовима животне средине, заштите животне средине и раздвајања отпада ради рециклаже, кроз изузетно занимљиво предавање које је одржала Ана Ристић, самостални стручни сарадник за заштиту животне средине у Градској управи Града Бијељина, а које је прилагођено дјеци предшколског узраста.
У наставку је организовано „такмичење“ у раздвајању отпада, у којем су кроз игру и смијех дјечаци и дјевојчице  учили у које се посуде одлаже која врста отпада, док се дио њих одлучио да нам нацрта неколико умјетничких дијела која су у вези са заштитом животне околине.
Можда и најзанимљивији дио догађаја за мале учеснике је било обилажење механизације која се користи у одржавању градске хигијене, а посебно чистилице, коју су малишани имали прилику да посјете, „провозају“, наравно, само фигуративно, и да се фотографишу у њој.
 
Догађај је завршен подјелом тематских сликовница о раздвајању рециклажног отпада свим присутним учесницима, који су уз смијех и игру научили како да воде рачуна о животној средини.
 
Семберија инфо