Волонтери Let's Do It BiH из Бијељине су обиљежили Свјетски дан заштите животне средине :: Semberija INFO ::

 

Волонтери Let's Do It BiH из Бијељине су обиљежили Свјетски дан заштите животне средине


Група волонтера из Бијељине је показала дјелима да без обзира на препреке које су их задесиле и неприступачност терена могу и желе да дају свој допринос очувању  животне средине, те је на тај начин обиљежила овај значајан датум.

Акција чишћења се одржала на улазу у викенд насеље Амајлије, испод моста. Овом приликом апелујемо на сва лица да не бацају смеће на непредвиђеним мјестима и не стварају дивље депоније. 



Ово је још једна у низу акција volontera #letsdoitbih из Бијељине и овом приликом је преко 100 комада врећа од 80 л извучено са овог мјеста, заједно са доста аутомобилских гума, пластичних столица и осталог смећа.

Циљ Свјетског дана заштите околиша који се сваке године обиљежава у 140 земаља свијета, је истакнути главне еколошке проблеме у нашој животној средини, као и инспирисати људе на преузимање одговорности за стање нашег окружења и природе.
 
Ми смо данашњим акцијама мотивисали наше суграђане на конкретне активности доприноса нашој околини, али и овом акцијом направили увертиру у акције чишћења које нас очекују у септембру поводом Свјетског дана чишћења.

Хелена Стојић, волонтер испред Let's Do It BiH за Бијељину