УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА БИЈЕЉИНА: У ТОКУ КОНКУРС ЗА БЕСПЛАТНО БАЊСКО ЛИЈЕЧЕЊЕ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА БИЈЕЉИНА: У ТОКУ КОНКУРС ЗА БЕСПЛАТНО БАЊСКО ЛИЈЕЧЕЊЕ


Према информацијама које смо добили из Удружења пензионера у Бијељини, у току је конкурс за бесплатан одлазак на бањско лијечење, а који плаћа Влада Републике Српске. Предсједник Удружења Ђуро Станојловић каже да је конкурс отворен 27. маја и да траје до 11. јуна.

-Од Владе РС добили смо, као и прошле године,  бесплатан десетодневни боравак за 28 пензионера, а у питању је шест бања, „Бања Дворови“, „Вилина влас“, „др Мирослав Зотовић“, „Кулаши“, „Врућица“ и Мљечаница“, каже Станојловић и додаје да сви пензионери с нестрпљењем, као и остали грађани, чекају да се епидемиолошка ситуација стабилизује, како би се вратили уобичајеном начину живота, односно, организовању дружења, као и организовању излета.

-Тренутно имамо 15.696 пензионера, а у Удружење је учлањено око 11. 000 и мјесечна чланарина, на добровољној основи, износи двије конвертибилне марке. Имамо и свој Шаховски клуб чије активности финансира Удружење, затим комисију за организовање културно- забавних садржаја“, каже Станојловић  и додаје да су увијек за све активности имали подршку Градске управе, а то очекују и у наредном периоду. Иначе, средства која пензионери мјесечно издвајају за чланарину, користе се за рад Удружења, за једнократне новчане помоћи, за огрев, зимницу и тд., а помоћ од Удружења добија се искључиво на основу поднесеног захтјева од стране пензионера.