НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ У ДОЊЕМ ЗАБРЂУ :: Semberija INFO ::

 

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ У ДОЊЕМ ЗАБРЂУ


У Основној школи "Вук Караџић" у Доњем Забрђу код Угљевика данас је одржан Дан ученичких достигнућа на коме су награђени најбољи ученици и они који су постигли најбоље резултате на такмичењима, као и најбољи наставници.

Ђак генерације је Славица Живановић која је постигла одличан успјех током читавог осмогодишњег школовања.

"Много ми значи за будуће школовање што сам проглашена ђаком генерације, а школовање ћу наставити у Медицинској школи у Бијељини", рекла је Живановићева новинарима.

Директор школе Нада Наћић рекла је да је у генерацији матураната 21 ђак, док је у први разред уписано 16 ученика.

"Одличан успјех постигло је осам матураната, а постигнути су и бројни успјеси на општинским, регионалним и републичким такмичењима", истакла је Наћићева.

Она је додала да је школску годину похађало укупно 188 ученика распоређених од првог до деветог разреда.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и замјеник начелника Угљевика Вања Зекић наградили су ђака генерације Славицу Живановић са 300 КМ, а Здравка Симића који је добио Вукову диплому за постигнути успјех са 100 КМ.

Симић , који је мјештанин Доњег Забрђа, рекао је да су награде уручене и другим ученицима за постигнуте резултате и да је из локалног буџета за ову намјену издвојено 1.100 КМ, те да општина Угљевик сваке године награђује најбоље ученике у свим школама.

"Школа у Доњем Забрђу традиционално постиже добре резултате, а данас смо имали задовољство да наградимо најбоље ученике и наставнике и то ћемо чинити и убудуће", рекао је Симић.

Рудник и термоелектрана "Угљевик" даровали су Славицу Живановић и Здравка Симића мобилним телефонима, а Живановићевој је као ђаку ганерације уручен и лаптоп.