Јавна установа Бања Дворови ИЗАШЛА ИЗ КОВИД СИСТЕМА: Настављају са редовним режимом рада :: Semberija INFO ::

 

Јавна установа Бања Дворови ИЗАШЛА ИЗ КОВИД СИСТЕМА: Настављају са редовним режимом рада


Бања Дворови, након седам мјесеци, 29. маја је изашла из Ковид система и наставља са редовнин режимом рада.

- Прије седам мјесеци, ни једног тренутка нисмо били у дилеми да се ставимо на располагање у борби против пандемије вируса корона, јер у питању је било лијечење наших грађана. На тадашњем Градском штабу је донесена одлука и ево од 3. новембра 2020. до 29. маја  2021.  године, у ЈУ „Бања Дворови“, лијечена су 644 пацијента. Рад је био организован на два спрата објекта, а радује нас и чињеница да се све ово вријеме, нико од особља није заразио у ковиду. Такође, морам да похвалим наше запослене у Бањи, који су били стална подршка тиму Болнице „Свети врачеви“, каже ове установе Милорад Зекић и додаје да се у Бањи, од 29. маја, врше интензивне припреме за овогодишњу туристичку сезону, али је евидентан финансијски проблем са којом су суочени.


 
Предсједник Синдиката Бање Зоран Остојић, истиче да у периоду у ком нису обављали своју дјелатност, ни јаче фирме не би могле издржати.

- Бања Дворови је седам мјесеци, умјесто гостију, у хотелу имала ковид болеснике, па су изостали и редовни приходи. Радницима касне двије плате, као и доприноси за три мјесеца, те смо најавили да ћемо ступити у штрајк, уколико се надлежни не договоре око преузимања обавеза према овој установи, односно запосленим у Бањи Дворови“, каже Остојић.

Менаџмент не оспорава потраживања радника и додају да су се нагомилали и дугови према добављачима, јер током ове године нису имали никакве приходе.



- У овој години није ишло све најбоље, јер средства нису планирана од стране града, а ми се нисмо могли бавити никаквом другом активношћу, јер су све наше активности које се тичу медицинске рехабилитације стале отварањем ковид болнице. На једној од сједница Градског штаба је закључено да трочлана делагација Града Бијељина, градоначелник Љубиша Петровић, предсједник Скупштине Александар Ђурђевић и ја, са Владом РС и надлежним републичким институцијама разговарамо  о рјешавању проблема око финансирања трошкова које је Бања имала“, каже директор Милорад Зекић и додаје да вјерује да ће разумијевања за проблеме који су евидентни, имати и оснивач установе, односно, Град Бијељина, као и Влада РС.

- Ми смо се, упркос проблемима, ангажовали да што прије почнемо са пружањем услуга грађанима који имају потребу за физикалном рехабилитацијом, тако да са амбулантним терапијама крећемо 3. јуна. Стационарне пацијенте моћи ћемо примати од тренутка кад се изврши и дезинфекција трећег и четвртог спрата, с тим што ћемо морати обновити и дио инвентара који није више за употребу, а који је био на располагању за ковид пацијенте. Што се тиче почетка туристичке сезоне, сви базени су спремни, али тачан датум отварања сезоне купања зависи од временских прилика“, каже директор Зекић.               

Семберске новине - Семберија инфо - О.Стјепановић