СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА 9. ЈУНА :: Semberija INFO ::

 

СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА 9. ЈУНА


Пета редовна сједница Скупштине града Бијељина, биће одржана 9. јуна, договорено је на међустраначком састанку, а на дневном реду, пред одборницима ће се наћи 34 тачке. Предсједник Скупштине, Александар Ђурђевић најављује низ значајних тачака за грађане Бијељине.

-Пред одборницима ће се наћи неколико приједлога о приступању изради регулационих планова, одлука које се односе на програме субвенције за родитеље /старатеље за новорођено дијете, субвенције за предшколско васпитање и образовање, стипендирање ученика и студената, финансирању научноистраживачких радова и награђивању учћеника и наставника, као и извјештаја о раду неколико предузећа и установа“, рекао је Ђурђевић и изразио очекивање да ће сједница протећи у коректном тону и здравој дискусији. Градоначелник Љубиша Петровић је као веома значајно, истакао програм одлуке о утрошку средстава од 1. 400 000 КМ на начин да све гране пољопривреде буду заступљене, а једна од новина ће бити субвенција за ратарстсво, односно, за жетву овогодишњег рода пшенице у износу од два пфенинга по килограму.

-То је премија коју ће Аграрни фонд исплатити у току ове године пољопривредним произвођачима, а са тенденцијом повећања из године у годину“, рекао је Петровић. Он је нагласио да су тачке дневног реда које се односе на израду регулационих планова, веома значајне, јер ће допринијети урбанизованијем изгледу града. Петровић је истакао да ће се на дневном реду наћи и одлука о давању на кориштење пословног простора у Улици Патријарха Павла 4, Туристичкој организацији, уз похвале за досадашњи рад директорице ТО Бијељина. На дневном реду ће се наћи и извјештаји о раду Дома здравља, Туристичке организације, ЈП „Дирекција за изградњу и развој града“, ЈП „Воде“, ЈП „Еко –деп“ и СКУД „Семберија“.

-По питању ових извјештаја, моћи ће се чути ко је и на какав начин пословао и радио. Добра руководства треба похвалити, а она која нису радила какао се очекивало, треба санкционисати ако желимо да идемо напријед“, рекао је Петровић.