Педагошки факултет у Бијељини: Осигурање квалитета образовања кроз мобилност :: Semberija INFO ::

 

Педагошки факултет у Бијељини: Осигурање квалитета образовања кроз мобилност


У оквиру Еразмус К1 програма мобилности,  на бијељинском Педагошком факултету данас су  боравили представници Мађарског универзитета из Баје. Предност Еразмус програма, како је том приликом истакла доцент др Сања Милић,  јесте управо у осигурању квалитета образовања кроз мобилност.



„Међународна сарадња је битан сегмент интернационализације универзитета, кључни фактор Болоњског процеса и европског истраживачког простора. Да бисмо могли акредитовати наше студијске програме, значајан предуслов за то је  и мобилност која подразумијева међусобне посјете наставног и студентског кадра, размјену пројеката са другим европским универзитетима. С обзиром на то да имамо компатибилне наставе програме, на овај начин можемо обављати и преузимати добре праксе ових и других европских универзитета“, каже професорка Милић.



Како је истакнуто том приликом, професори  Педагошког факултета могли би већ у јуну, најкасније у септембру, посјетити Мађарски универзитет у Баји, гдје ће се упознати са наставним програмима тог универзитета.
Представници Универзитета из Баје истакли су да овај универзитет постоји већ 150 година, те да има и студијске програме за учитеље и васпитаче. Еразмус програм пружа различите могућности професорима и студентима, како овог, тако и других европских универзитета с којима они сарађују, да размијене и унаприједе своја знања и искуства и сазнају нешто ново из богате вишедеценијске праксе овог мађарског универзитета.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић