ПЕРИЋ: СТАБИЛАН БУЏЕТ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: СТАБИЛАН БУЏЕТ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


Начелник општине Угљевик Василије Перић оцијенио је данас да је буџет општине Угљевик стабилан и да је у прва три мјесеца ове године остварен приход од 4.946.882 КМ, што је 33 одсто од укупно планираног буџета у износу од 14.852.613 КМ.

"Буџет је стабилан, а то нам говори да ћемо моћи изаћи у сусрет потребама наших грађанима у складу са стратегијом развоја општине Угљевик и програмима и плановима које спроводимо", рекао је Перић након сједнице локалног парламента.



На данашњој редовној сједници Скупштине општине Угљевик одборници су усвојили извјештај о извршењу буџета за 2020. годину у износу од 15.423.546 КМ.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић рекао је да су одборници усвојили и приједлог одлуке о приступању израде Зонинг плана подручја посебне намјене туристичко-излетничког центра Горња Трнова, те да је то веома важно за развој туризма у овој подмајевичкој општини.

Одборници су усвојили одлуке о постављању дјечијег игралишта на тргу Драже Михаиловића, одлуке о утврђивању статуса удружење од интереса за општину Угљевик, као и информацију о утрошку средстава спортских удружења и удружења грађана који се финансирају/суфинансирају из буџета општине Угљевик за претходну годину и информацију о стању јавних путева на подручју ове општине.

Општина Угљевик