Привредни савјет Града Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Привредни савјет Града Бијељина


Градска управа Бијељина додијелиће око 200 хиљада конвертибилних марака као помоћ предузетницима на подручју Града Бијељине који су били нарочито погођени због појаве пандемије вируса корона.

Ово је договорено на данашњем састанку Привредног Савјета Града Бијељина, којем су присуствовали градоначелник Бијељине Љубиша Петровић,  представници Занатско - предузетничке коморе "Предузетник", Завода за запошљавање и  Одјељења за привреду Града Бијељине који ће и припремити и реализовати пројекат додјеле средстава за предузетнике.



„Износ од 200 хиљада КМ, а на приједлог Привредног савјета, биће подијељен предузетницима који су били најпогођенији усљед појаве пандемије вируса корона“, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић.

Одговарајући на наше питање,  Петровић је рекао да очекује помоћ Владе РС за привреднике Семберије, наводећи да је захтјев за разговоре о пројектима и другим битним темама већ писмено упућен Влади Републике Српске.  

На сједници Привредног савјета констатотовано је да су због пандемије корона вируса бројни привредници, предузетници, угоститељи и многи други претрпјели знатну финансијску штету, међу којима је и Ђорђе Славињак, власник компаније  „Спектар Дринк“ и члан Привредног савјета.

Душан Трифковић из Одјељења за привреду прецизирао је да је на подручју Бијељине регистровано око двије хиљаде предузетника и око 1.100 правних лица.

Трифковић је најавио да ће ускоро бити расписан јавни позив за  самозапошљавање, у оквиру чега ће бити додијељено по 5.000 КМ за 26 новорегистрованих предузетника, што укупно износи око 130 хиљада КМ, остварених на основу концесионих накнада.

Семберија инфо - З. Кусмук
Фото - Б. Милошевић