САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОДБОРНИК ДНС-А САВО ПОПИЋ :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОДБОРНИК ДНС-А САВО ПОПИЋ


У своје лично име, као одборник ДНС-а и као грађанин града Бијељине, поздрављам данашњу пресуду Окружног суда у Бијељини, по којој се поништавају рјешења о именовању 9 начелника одјељења, које је изгласала скупштинска већина.

Данас смо видјели саопштење коалиције "Договор за Бијељину" која каже како је овом пресудом нанијета штета грађанима?! Слажем се, јесте нанијета штета грађанима и граду Бијељини, али чијом кривицом?

За те приједлоге сте гласали ви, а не ДНС, СДС и ПДП. Ја сам вам у свом излагању више пута напоменуо да је закон у овом случају децидиран и да је потпуно јасно да само градоначелник има овлашћење да именује начелнике одјељења. Ви сте свјесно, с умишљајем, организовано прекршили закон. На челу скупштине града је предсједник скупштине из ваше коалиције, дипломирани правник који прима плату преко 4000 КМ. Зашто вам он није сугерисао да радите противзаконите ствари? Очигледно да се у самој коалицији пита само један човјек, очигледно да нисте искрени једни према другима, а очигледно немате ни добре правнике, зато вам савјетујем да некада послушате мало шта вам се говори на сједницама скупштине града. Није тешко пратити и саслушати колеге из опозиције. Цијену ваше неодговорности сада плаћају грађани. Позивам вас да објасните грађанима како ваше одлуке суд оглашава незаконитим? Ко ће сносити одговорност за то?

Финансијска штета коју сте учинили није мала, и неко мора сносити одговорност. Ми као носиоци јавних функција и као представници грађана морамо бити примјер у поштовању закона и примјер одговорности према јавним ресурсима.
Ви сте сушта супротност свему томе. Наставите ли тако, потрудићу се да народ буде упознат са свим вашим незаконитим радњама.

С обзиром да сте показали незнање, неодговорност и бахатост да имате имало морала, сви бисте поднијели оставке и препустили мандате другима на листи.